Forkvindens klumme

Urafstemning OK 18

Det er nu du kan stemme på OK18 – fra fredag d. 25.5. 2018 kl. 8:00 og frem til d. 3.6. 2018 kl. 16:00. Brug din stemme, ved at logge ind på dlf.org. via ” Min side” .

Det er vigtigt, at du stemmer uagtet om du er enig i aftalegrundlaget eller ej. Det vigtigste er at afgive sin stemme, således at vi sikrer en høj stemmeprocent i DLF. 

Personligt stemmer jeg ja – ikke det store klingende ja, for ligesom rigtig mange andre medlemmer i DLF er jeg også frustreret over, at vi heller ikke denne gang lykkes med at opnå en central arbejdstidsaftale for lærerne og logopæderne på læreroverenskomst. Et ja, fordi der er aftalt en forpligtelse om at forhandle arbejdstid i overenskomstperioden frem mod 2021 –  et langt mere forpligtende samarbejde end vi lykkedes med i 2015. 

Desuden er det forhandlingsfælleskabet, der står bag aftalen, og vi har dermed det store fælleskab til at bakke op om kommissionsarbejdet.

Jeg er ikke i tvivl om mit ja, efter som jeg styrelsesmøde efter styrelsesmøde foråret igennem er blevet orienteret i det omfang, det var tilladeligt, og har kunnet høre hvordan der er blevet kæmpet fra vores forhandler, lagt det ene forslag efter det andet på bordet, og lige meget hvad og hvor meget KL har ville indvilge i samarbejde, blev de konstant nægtet at indgå noget pga. overvågning af Moderniseringsstyrelsen.

Og jeg tror derfor ikke på, at der er noget perspektiv i at stemme nej for at gå i strejke henover sommerferien, hvor arbejdsgiverne blot vil lade os tømme vores strejkekasse og desuden komme til at stå alene og ikke have nogen opbakning og sympati i befolkningen. For så at lave et indgreb på den anden side af sommerferien, der højst sandsynligt ikke vil forandre meget af, hvad der allerede er gældende i dag, og vi vil således forsat ikke slippe af med L409!

Desuden er det lidt af et gennembrud, at vi i organisationsforhandlingerne mellem LC og KL er lykkes med at indgå et kvalifikations-tillæg efter 4 års ansættelse for skolekonsulenter og psykologer, hvilket har været total op ad bakke ved de seneste overenskomstforhandlinger. Ligesom det er lykkes med fornuftige løsninger for børnehaveklasselederne, bachelor i ernæring og sundhed og UU- vejlederne. Ja og selvom træerne jo ikke vokser ind i himlen, så er vi dog på vej. 

Fjernelse af privatløns-værn mener jeg er en sejr, og selv om lønstigningerne over de næste tre ikke gør os super rige, så må vi dog sige, at det har været muligt at komme igennem med, hvad vi tilnærmelsesvis har stillet som krav, og kan forvente en reallønsforbedring alene på baggrund af de generelle lønstigninger.

Dette er blot et par argumenter for, hvorfor jeg stemmer ja. Jeg håber du vil gøre brug af din stemme, således at stemmeprocenten bliver høj. 

Venligst hende forkvinden Sanne 😊