FTHF på Folkemødet 2015

For andet år i træk var FTHF repræsenteret på Folkemødet på Bornholm.

Formålet med at deltage i Folkemødet er bl.a. at udbrede kendskabet til vores fag, og samtidig få skabt så meget netværk som overhovedet muligt til gavn for vores forening.

I år deltog formanden, næstformanden og redaktøren. Udover at uddele flyers og mundmotoriske øvelser med dertilhørende tyggegummi, havde vi medbragt vores helt egen verdenspremiere med verdens første Mobile Sprogtest for Voksne. Der var således skabt god grobund for at komme i kontakt med mange forskellige mennesker og få præsenteret vores fag, men også få en snak om, hvorvidt det overhovedet lader sig gøre, at måle sprog.

Indimellem blev der ligeledes tid til at få lyttet til nogle af de mange spændende debatter, diskussioner og oplæg.

Målt ud fra antallet af kontakter, samtaler og test vi fik lavet, har Folkemødet været en succes for FTHF. Derudover fik vi mulighed for at få talt og lyttet til de nogle af de forskellige politikere, DLF-hovedstyrelsesmedlemmer, forældre, KL-repræsentanter, pædagoger m.fl. der spiller en rolle i forhold til vores fag.

Som det fremgår af billedet lykkedes det os at få testet DLF’s formand Anders Bondo, der klarede testen så ganske udmærket uden at han dog ukritisk ville godtage resultatet. Gordon Ørskov – ligeledes fra DLF – fik også mulighed for at diskutere sprog og hvor meget sprog man som voksen bør kunne.

159 justeret